Hoe is dit idee ontstaan?

Jaren terug was ik in Frankfurt en afgelopen zomer in Berlijn, waar ik een Freiluftkino bezocht: een openluchtbioscoop (zie foto’s van Frankfurt en Berlijn). Heel losjes en relaxed; een plek waar je samen buiten een film kijkt. Zeer inspirerend; als filmliefhebber maakte het me stiekem licht ‘fan’ van Duitsland (geen zorgen, ik juich voor oranje). Maar het was er ook zeer groots: zo zou het in Nederland nooit kunnen, met veel minder ruimte en veel meer regels.

En toch wou ik het.

“Wees de verandering die je wilt zien in de wereld!”

Ik ben geen heilige, maar ik waag een mini-poging.

Met het starten van de Schepenbios zou een versie ervan gerealiseerd kunnen worden, gedragen en doorgezet door de wijk.

Nu was (ja, was ????) het hier een mooie zomer, met veel zon en vrolijkheid op het gras bij buurthuis De Boeg. En ik dacht: dat gras kan beter worden benut.

Wat is het doel?

/// COHESIE

Op het grasveld voor Buurthuis De Boeg gebeurt steeds meer. Er worden steeds meer leuke dingen gerealiseerd in de Schepenbuurt. Echter gaat dit vaak om periodieke samenkomst, waarvoor ook veel mensen van buiten de wijk naar De Schepenbuurt komen. Geregeld kun je in De Boeg darten, kaarten of is er een kinderdisco.

Natuurlijk prachtig, maar mij lijkt het leuk iets op poten te zetten dat voor deze wijk is bedoeld.

Even in de popcorn van je buurman graaien…

????????????????????
????????????????????
????????????????????

Letterlijk, niet figuurlijk.

Wat mij mooi lijkt, is een vrijblijvend terugkerend evenement toevoegen aan de activiteiten voor een ontspannen verbinding met buurtbewoners, waar je kunt aanschuiven wanneer je wilt, kunt wegblijven wanneer je wilt, en zelfs kunt weglopen wanneer de film je niet aanstaat. Heel ontspannen, voor en door buurtbewoners.

/// CULTUUR

Via het rijke medium film is veel over te brengen. Hoewel ik erg kan genieten van de verhalen van JK Rowling en Quentin Tarantino is mijn idee een ander genre te laten zien. Een film waar je nog niet aan gedacht had.

Ahja, en ‘hoe’ dan?

Dingen die nog vragen opleveren zijn:

  • Wie doet dit?
  • Hoe zit het met toegang en geld?
  • Hoe zit het met overlast?
  • Hoe zit het met filmkeuze?

Dit en meer vind je op de pagina met de Praktische Invulling van het idee:

Praktische Invulling