INMIDDELS TERIGGEVONDEN!!!

Schoften in Utrecht Ondiep jatten afgelopen zaterdag mijn BMW 1150. Na 2 jaar sparen had ik besloten toch weer een motor aan te schaffen – ik heb 6 maanden Marktplaats afgestruind, en deze BMW sloot perfect aan. Aan de dure kant, maar ach… Lekker dat hij reed. Drie weken na aanschaf wil ik vertrekken naar een vriend zaterdagochtend, raakte ik helemaal in de war. “Hij stond toch hier” realiseer ik me: gestolen. Na een woede-uitbarsting met wat blauwe plekken tot gevolg (de dagen erna), ben ik direct in de actie geschoten. Mijn motor als gestolen opgegeven, flyers gemaakt op de PC, 400 laten drukken in de buurt, 3 grote posters erbij in kleur, één gelamineerd en met een touwtje opgehangen boven het plaats delict. De hele omgeving vol gehangen met de flyers. Alle motoren in de buurt een briefje onder het stuur geschoven om te helpen hem te signaleren. Ik sprak buurtgenoten aan, mijn Whatsapp bericht dat ik zelf al in elke groep deelde werd in buurt-Whatsappgroepen door-gedeeld, ik heb social op alle mogelijke manieren (behalve deze hier) stennis geschopt. De woede in me: ik gunde het ze niet, sloeg om in paranoia. Elk motor-geluid was in mijn hoofd de mijne. Elke snelle blik tijdens het plakken en flyeren was de mogelijke dief. Ik vertrouwde niemand meer; groepjes jongvolwassenen die me provocerend, stoer lopend, bleven aankijken al helemaal niet meer.
Die avond werd ik gebeld door een privénummer: motor gevonden. Een oplettend iemand had de politie gebeld: een groepje jongens was bezig geweest aan een motor te sjorren, de politie stond er nu te posten om te kijken of ze terug zouden komen; helaas met een gewone politie-auto – dat wel. Ze kwamen niet terug. De politie heeft de motor naar een depot gereden, waar ik hem op kon komen halen. Mijn helm had ik bij me. Ze waren er bijna: het slot uitgeboord, en het contact kregen ze aan. Alleen toen ik opstapte kreeg ik hem niet direct meer in zijn 1 – met een ferme trap toch. De idioten waren er bijna… In elk geval werd mijn “faith in humanity restored”; goeie mensen bestaan. En: ALTIJD GEWOON BELLEN. Geen angst, zie je iets raars, liever gewoon bellen. Politie bepaalt wel of het belangrijk is. Heel veel dank aan het bestaan van het werk van politie, een ervaring rijker, er een paar honderd euro armer (mede door aanschaf van flinke sloten van allerlei soort ?), hierbij dan toch nog een vraag, namelijk om een tip: op welke verzekering kan ik dit verhalen?

Gestolen: BMW

Mijn zuur verdiende spaargeld zit erin, nog geen maand geleden aangeschaft, en hier voor de deur gestolen. Ik was bezig een extra klikker te regelen voor de poort achter, beveiligd, die zat er aan te komen, maar net te laat: gejat. De foto linksboven is van 04-06-2021 hoe hij er gisteren bij stond. Waarschijnlijk is hij in een busje geladen, aldus de politie, dus kenteken-check via camera’s zal waarschijnlijk niets opleveren. Iets gezien? Ik weet dat het mogelijk is om hem terug te krijgen, ik hoop op het beste. Alle hulp is van harte welkom!

Iets gezien? Bel 0617123747

 

Foto’s

Alleen de topkoffer zat erop, zij koffers niet.

Flyers

A3 POSTERA5 Flyers (op A4)